Оставка на Гуцанов поиска Марешки
Оставка на Гуцанов поиска Марешки / netinfo
Оставката на председателя на варненския общински съвет Борислав Гуцанов поиска съветникът от „Ред, законност и справедливост” Веселин Марешки на днешната сесия на местния парламент. Искането му е заради повишената цена на билета за градския транспорт.

Аптекарският бос се мотивира, че с избирането на Гуцанов на поста му, управлението на общинската фирма е нерегламентирано и там се извършват задкулисни игри. За това говорел скокът с 67 % на цената на билета от началото на годината. Според Марешки Гуцанов сам си назначил Мария Тодорова за председател на борда на директорите на „Градски транспорт”, която също е от БСП. Подписи от 26 негови колеги ще бъдат събрани за следващото заседание, за да може искането за оставка да влезе в дневния ред, обеща общинският съветник.

В подкрепа на Борислав Гуцанов се изказа кметът Кирил Йорданов, според когото председателят на местният парламент е доказал качествата си и работи за благото на града.

Билетът за градския транспорт поскъпна 2 пъти от началото на годината. Цената му беше променена от 0.60 лв. на 0.80 лв. на 1 януари. Второто увеличение на 1 лв. е от 15 юли.

Общинската фирма „Градски транспорт” отива към фалит, сигнализираха от ГЕРБ през седмицата. До данни на партията дружеството е натрупало задължения в рамер на 2,7 млн лева. Голяма част от дълговете – около 1,8 млн, били за гориво.