Орлин Горанов ще търси млади варненски таланти
Орлин Горанов ще търси млади варненски таланти / Булфото

Шестото издание на Националния конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Морско конче” 2012 г. ще се проведе днес и утре в зала „Европа” на Фестивалния и конгресен център. Конкурсът се организира от Общински детски комплекс-Варна.  Той е включен в Националния календар за извънучилищни дейности на  Министерството на образованието.

Целите на конкурса „Морско конче” са да открива млади, талантливи изпълнители, да съхранява и популяризира образците на българската популярна песен, да създава приятелски отношения между децата-таланти.

В конкурса ще участват над 100 деца, от които 50 са индивидуални изпълнители от градовете Русе, Шумен, Ботевград, Разград, Велико Търново, Силистра, Търговище, Добрич, Пирдоп, Севлиево, Балчик и Варна. Участниците ще се състезават в пет възрастови групи, в категориите - индивидуални изпълнители, вокални дуа, триа, квартети и  вокални групи.

Председател на журито е любимият на българската публика певец Орлин Горанов. Членове на журито са композиторът и диригент Нелко Коларов и Вера Стойкова – директор на Куклен театър-Варна. Заедно с тях ще работи и петчленно детско жури.

Конкурсът ще се открие тази сутрин от 10:30 ч. От 18:00 ч. утре ще започне тържественото награждаване на лауреатите и Гала концертът на наградените.