Обвиняем по мегадознанието твърди, че показанията му са манипулирани
Обвиняем по мегадознанието твърди, че показанията му са манипулирани / netinfo
Обвиняем по мегадознанието твърди, че показанията му са манипулирани
20666
Обвиняем по мегадознанието твърди, че показанията му са манипулирани
  • Обвиняем по мегадознанието твърди, че показанията му са манипулирани

Пейчо Пейчев, обвиняем по мегадознанието за въоръжената престъпна група, създадена за наркоразпространение, склоняване към проституция, пране на пари, трафик на хора и ръководена от Иван Славков и Веселин Данов, обяви пред журналисти, че част от показанията му са променяни. Пейчев твърди, че под натиска на наблюдаващия по мегадознанието прокурор Стефка Якимова и шефа на полицията във Варна Димитър Димитров, е принуждаван да говори пред съда онова, което те му кажат. Пейчев е бил персонална охрана на Веселин Жеков, сочен за лидер на наркогрупировката „Фирмата” и бивш командос. От 9 месеца Пейчев е под домашен арест.

На 12 септември миналата година Светлин Иванов – Близнака посещава Пейчо Пейчев, с поръчение от прокурор Стефка Якимова и комисар Димитър Димитров да се предаде, тъй като, ако не го направи, очакваната му присъда по това и други дела общо щяла да е около 11 – 12 години. На следващия ден Пейчев, придружен от Близнака, отива в РДВР – Варна, където се срещнал с прокурор Якимова и с комисар Димитров. Пейчев забелязва, че Близнака се държи доста освободено.

Според Пейчев, Димитров и Якимова започнали да го одумват и да се уговарят с него какво да каже в съда, за да получи и по-лека присъда. Якимова заявила, че, ако свидетелства по мегадознанието, ще му бъде наложена ефективна присъда от 6 месеца, която обаче след обжалване, можело да бъде оправдана. 

След около месец – два обаче натискът от Якимова и Димитров за това какво да говори обвиняемият по мегадознанието нараснал, твърди Пейчо Пейчев. По думите му, получил заплахи, че, ако не свидетелства с посочените от тях показания, ще утежнят присъдата му.

Пейчев получавал обаждания от различни хора за това какво точно да казва в съда. Едно от тези позвънявания било и от Веселин Жеков.

Мъжът твърди, че за всичко, което казва, има безспорни доказателства и ще ги представи в съда, където, според него, ще се чуят “доста интересни неща за Веселин Жеков”.

Какво, според Пейчев, му е казал Жеков, чуйте от звуковия файл.