Наказаха крадец и неправоспособен шофьор
Наказаха крадец и неправоспособен шофьор / Sofia Photo Agency, архив

Районният съд във Варна наложи пробация на 20-годишен младеж за кражба.  Емил Данаилов в продължение на 6 месеца ще изпълнява по два пъти седмично задължителните пробационни мерки – регистрация по настоящ адрес и срещи с пробационен служител. На 28 срещу 29 декември миналата година, на връщане от дискотека по ул. „Пирот”, той забелязал паркиран автомобил „БМВ” с едва крепяща се в единия край предна броня с регистрационна табела. Тъй като бил финансово затруднен, подсъдимият решил да вземе бронята и да я продаде.

Още на другия ден на пазара за стари части край автогарата Данаилов продал бронята срещу сумата от 60 лв. Съгласно направената съдебно-оценителна експертиза чуждата вещ е на стойност 258 лв. 20-годишният Емил Данаилов е с чисто съдебно минало.

Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

В друго заседание Варненският районен съд наложи условно наказание на друг 20-годишен младеж за шофиране без книжка. Антон Пейчев е засечен от полицейски автопатрул на 3 март тази година по бул. „Приморски” във Варна да управлява “Опел Астра” без документ за правоуправление.

При проверка в масивите на МВР се оказва, че Пейчев е неправосособен водач, който в едногодишен срок от наказването му по административен ред за управление на МПС без съответното свидетелство за управление, отново седнал зад волана без да притежава шофьорска книжка. Съдът наложи на 20-годишния младеж наказание от 3 месеца лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок.

Одобреното от съда споразумение е окончателно и влиза в сила веднага.