Наематели в Мол Варна протестират срещу неприемливи условия
Наематели в Мол Варна протестират срещу неприемливи условия / netinfo

“Милър Дивелъпмънтс” не спази дадените още през март обещания.  Анексите, които собственикът на Мол Варна твърди в изявленията си, че е подготвил и ще ни даде да подпишем, вече са предоставени на част от наемателите. Условията в тях са тотално неприемливи и именно против тях ние протестираме, обявиха наематели в търговския център.

Основните искания на протестиращите в МОЛ Варна не са само по отношение на намалението на наема, колкото до неподписването на предложените досега от Милър анекси към договорите. Към настоящия момент Милър Дивелъпмънтс са предложили само на част от наемателите да подпишат анекси със значително по-заробващи клаузи от самите договори, твърдят протестиращите.

Единственият положителен факт в тежката ситуация е, че вчера Милър започна активни контакти с протестиращите магазини, като се надяваме този път предложенията им да бъдат  в размер, наистина „адекватен спрямо  20-30% спад в потреблението” – както по-рано днес анонсира публично Валери Вълчев, официален представител на Милър Дивелопмънт, се казва в изявление на недоволните наематели в Мол Варна.