/ Добри Атанасов
Победа в Стара Загора днес ще изстреля отново тима на „Черно море“ на 4-о място във временното класиране. Варненци, които в момента се намират на 6-о място, гостуват днес в 15 часа на „Верея“ в среща от 23-ия кръг на Първа професионална лига.
„Дунав“ и „Локомотив“ Пд вече изиграха своите мачове в кръга и ги спечелиха. Русенци надделяхя над Монтана като гости с 2-1, а „Локото“ спечели трудна домакинска победа над „Локомотив“ ГО със същия резултат.
Така в момента „моряците“ са 6-и с 35 точки и мач по-малко, „драконите“ пети (35), а „смърфовете“ са четвърти (37). При победа днес момчетата на Георги Иванов ще съберат актив от 38 точки, които отново ще им върне четвъртата позиция.
За предстоящия двубой в „Черно море“ няма да могат да разчитат на наказания Дани Георгиев, както и на контузените Стефан Станчев и Георги Илиев. В групата за мача попадна централният защитник Пламен Николов, който е възстановен от операция от апендицит, но едва ли ще се рискува с включването му сред титулярните 11.
Двубоят днес е поверен на главния съдия Николай Йорданов Колев. Ще му помагат Иво Колев и Петър Джугански. Допълнителни асистент съдии са Вихрен Манев и Радослав Гидженов. Четвърти рефер е Димитър Стоилов, а  съдийски наблюдател Йордан Сталев.