Лот Лориен взеха наградата на публиката в конкурса „Златна пролет 2012”
Лот Лориен взеха наградата на публиката в конкурса „Златна пролет 2012” / снимка: Лот Лориен

За песента си „Без надпис“ варненската формация Лот Лориен получи наградата на публиката в 43-тото издание на конкурса за българска поп и рок музика „Златна пролет“. Песента е част от предстоящия албум на групата, който се очаква да излезе съвсем скоро на българския пазар.

„Изявите ни пред българска публика не са много, затова сме изключително щастливи от тази награда“, сподели Кирил Георгиев, автор на музиката и текста към песента „Без надпис”, а цялата група благодари на всички приятели и почитатели, които са ги подкрепили с гласа си.

„Радваме се, че можем да представим Варна на такива големи форуми с оглед и на това, че градът ни е кандидат за европейска столица на културата през 2019 г.“, споделят още музикантите и добавят, че за тях тази награда е от изключително значение, защото песента е избрана именно от слушателите.

До финала на конкурса, който се състоя миналата седмица в София, бяха допуснати 12 изпълнители от общо 63 кандидатури. Първа награда взеха музикантите от БТР, а втора награда и наградата на журналистическата гилдия отидоха при Sentimental Swingers и Михаил Йосифов секстет. Нейчо Петров - Реджи пък грабна наградата за млад изпълнител. На фестивала в Грьонинген, Холандия, през 2013 г. отива Криста, а със специалното отличие за най-дълга музикална връзка – 30 години на сцената, бяха удостоени Кристина Димитрова и Орлин Горанов.

Сред участниците в конкурса бяха още: Д2, Любо Киров и Mr. Moon, „Sound Solutions” feat. Ruth, Free Flight Co., B.O.Y.A.N и Александър Байчев.

Със свои произведения извън конкурсната програма участваха Елица Тодорова и Стоян Янкулов и джаз формацията „Зона Ц”.

Церемонията по награждаването ще бъде излъчена по БНТ на 19 май 2012 г.