Крадци заплашиха с пистолет продавачка, тя ги изгони
Крадци заплашиха с пистолет продавачка, тя ги изгони / DarikNews, архив

Трима мъже са уличени в извършване на въоръжен грабеж от магазин в Белослав. Двама от тях са задържани, третият се издирва, съобщиха от МВР-Варна.

Инцидентът e станал снощи около 20,30 часа. Продавачка в магазин за хранителни стоки сигнализирала полицията, че преди минути двама непознати и маскирани мъже са влезли в търговския обект. Единят от тях я заплашил с пистолет и поискали оборота на магазина. Продавачката се усъмнила, че оръжието е истинско и успяла да ги изгони от помещението. На излизане маскираните взели една бутилка бира.

Установено е, че мъжете са се придвижвали с „Рено Лагуна" с разградска регистрация. С помощта на системата за видеонаблюдение колата е засечена пред един от варненските молове. Часове след грабежа са били задържани 25-годишният П. Ив. 25 г. от Девня, криминално проявен за наркотици и кражби, както и съгражданинът му Кр. Иг. на 25 години, осъждан.

Издирва се третият участник в грабежа. Той е с инициали Андр. М., на 23 години, също от Девня. Установено е, че по време на обира той изчаквал съучастниците си в колата.

Открито е оръжието. Става въпрос за газов пистолет.

По случая е образувано досъдебно производство.