Концерт и шествие за откриването на новия мотосезон
Концерт и шествие за откриването на новия мотосезон / Маршрутът на шествието е предварително зададен

Новият мотосезон във Варна ще бъде открит днес с рок концерт и шествие на мотористи в центъра на морската столица.

В 11,00 часа на специално подготвена пред Катедралата сцена ще забие варненската група Silver. Мото сезонът ще стартира официално около 12,00 часа с традиционната обиколка на града. Те ще премине по булвардите "Владислав", "Христо Смирненски", "Левски", "Осми приморски полк" и "Мария Луиза".

Затварят улици в центъра заради събиране на мотористи

Откриването на мотосезона ще бъде съпътствано със затваряне на централни булеварди. В 10,00 часа до приключване на мероприятието - около 13,00 часа, ще бъде преустановено движението по бул. „Мария Луиза" - в частта от пл. „Св. Св. Кирил и Методий" до кръстовището с ул. „Шипка", бул. „Вл. Варненчик" - в отсечката от кръстовището с бул. „Съборни" до пл. „Св. Св. Кирил и Методий", и бул. „Христо Ботев" - от кръстовището с ул. „Кракра" до кръстовището с ул. „Бачо Киро".

Маршрутът на обиколката е предварително зададен и задължителен за всеки участник. Колоната мотори ще бъде предшествана от полицейски автомобил,а движението през града ще става с максимална скорост от 40 км./час. В края на колоната ще има "затваряща" полицейска кола.

Всякакви екстремни изпълнения са категорично забранени. „Нека направим откриването културно и да покажем, че сме нормални участници в движението", призовават организаторите.