/ БГНЕС, архив
Пътнотранспортните произшествия във Варненска област се случват най-често в четвъртък. Катастрофите с ранени пък стават най-често в петък. Това сочат данните за пътнотранспортни произшествия, убитите и ранените по пътищата във Варненско през 2016 г., изнесени от Териториално статистическо бюро-Североизток.

Млад шофьор с БМВ загина на място край Варна

През миналата година в областта са регистрирани 4349 пътнотранспортни произшествия (ПТП) с наличие на материални щети и пострадали. През годината са настъпили 764 броя тежки произшествия, при които леко ранени са 752 души, тежко ранени са 216, а убити - 40 души.

Варненец помете деца, пресичащи пътя


Август е месецът, в който са станали най-много ПТП с пострадали – 97, следван от юли (88) и юни (81). Август е и месецът с най-много ранени – 144.

Камион със зърно се преобърна край варненското летище (СНИМКИ)


По брой пътнотранспортни произшествия с пострадали област Варна заема трето място в страната. От участниците в движението с най-голям дял са ранените водачи на МПС (43.9%), следвани от пътниците (35.1%), пешеходците (20.9%) и ранените работници на пътя (0.1%). Произшествията по вина на водачите в област Варна са 748 броя, като 69% от тях са извършени с личен автомобил.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК