Изнасилвачи на ученичка обжалват присъди
Изнасилвачи на ученичка обжалват присъди / netinfo
Двама изнасилвачи на ученичка обжалваха присъдите си пред Варненския окръжен съд. Кръстьо Василев и Стоян Димитров от село Езерово получиха през февруари по 9 години затвор за бруталното блудство с момичето.

Жестокото изнасилване е станало посред бял ден през април миналата година. Двамата изнасилвачи отмъкнали детето направо от училищния двор пред очите на приятелките й и буквално са я влачили до бетонен мост край селото. Близо 2 часа едновременно се гаврили с жертвата и през цялото време са я обиждали и унижавали. След престъплението момичето е получило тежки психически травми и продължава да е на медикаментозно лечение.

По време на процеса в началото на годината Василев и Димитров признаха вината си и поискаха делото им да се гледа при условията на "съкратено съдебно следствие". Заради това получиха присъди под минимума за подобно престъпление, припомнят от пресслужбата на апелативна прокуратура. Изнасилвачите трябва да заплатят на жертвата си и 55 000 лв. обезщетение за нанесени неимуществените вреди.

Представителят на прокуратурата заяви пред съда, че става дума за безспорно установени престъпни деяния, за които първоинстанционният съд е наложил законосъобразна присъда. Решението на съда ще стане ясно в законния срок.