Иван Станчов и децата от Карин дом във фотоизложба
Иван Станчов и децата от Карин дом във фотоизложба / Една от фотографиите в изложбата

21 фотографии, запечатали моменти от процеса на обучение в Карин дом и на разговорите с неговия създател Иван Станчов, влизат в изложба за Археологическия музей на Варна. Автор на снимките е Нина Локмаджиева.

Интересен факт е, че зала „Одесос”, където те са експонирани, е постоянното място на бюст на Димитър Станчов – дядото на Иван Станчов, външен министър, а за кратко и министър-председател на България. Това е един акцент върху приемствеността в дипломатическата кариера и благотворителността на фамилия Станчови.

Изложбата е част от проекта "Иван Станчов - човекът, който промени живота на 1000 деца". Той включва и едноименна книга с интервюта, която предстои да излезе от печат в края на годината. Изложбата и книгата се реализират с подкрепата на Община Варна и са посветени на кандидатурата на Варна за Европейска столица на културата през 2019 г. Проектът изследва многостранната личност на Иван Станчов, създал първия у нас дневен център за деца със специални нужди Карин дом, който следва добрите европейски практики.

Откриването на изложбата е тази вечер от 18 часа. Всички фотографии на деца ще се продават благотворително в полза на Карин дом.