Идва редът и на инфраструктурните проекти в Северна България
Идва редът и на инфраструктурните проекти в Северна България / Dariknews, архив
Идва редът на инфраструктурните проекти и в Северна България
31883
Идва редът на инфраструктурните проекти и в Северна България
  • Идва редът на инфраструктурните проекти и в Северна България

Министри и експерти се събират днес на среща, за да определят пътищата в Северна България, които ще бъдат ремонтирани със средства от Европейската инвестиционна банка, Световната банка и националния бюджет. Премиерът Бойко Борисов заяви, че целта е през следващите месеци, които позволяват ремонти, да се налеят повече пари и инфраструктурата да се подобри.

Министър-председателят призна, че пътищата в северната част на страната изостават в сравнение с тези в Южна България и през последните 20 години почти нищо не е правено по тях.

Бойко Борисов заяви още, че е разпоредил на министъра на финансите Симеон Дянков да извика днес представители на EVN на среща. Премиерът разкритикува действията на електроразпределителното дружество. Защо са свързвали всички абонати с ток, а не са развивали електопреносната система, попита Борисов. /Повече чуйте в прикачения файл/

Премиерът допълни, че гарантира над 50-60% усвояване на еврофондовете.

По повод случващото се около „Килърите” Бойко Борисов изрази надежда, че ще бъдат доказани и поръчителите на покушенията. Той повтори прогнозите си, че в хода на разследването ще излязат данни за още много убийства, извършвани от „Килърите”.