Градят новата зоологическа градина на терен на МО
Градят новата зоологическа градина на терен на МО / netinfo
Министерството на отбраната притежава интересни обекти във Варна и ние ще търсим възможност да получим част от тях за безвъзмездно ползване, обяви кметът на града Кирил Йорданов. Става въпрос за част от терен в Морската градина, собственост на поделение на военноморските сили, където общината иска да разположи и изгради новата зоологическа градина. Тя, освен че ще бъде по-широка, ще се обогати и с нови животински видове.

В местността “Горчивата чешма” пък има изоставени панели, които представляват незавършени тенис кортове, които също представляват интерес за Варна, допълни Йорданов.

Министерството на отбраната ще предостави на общината правото на безвъзмездно ползване на спортен комплекс “Черно море”, в който тя пък ще вложи допълнително средства.

Общински средства ще бъдат инвестирани и във възстановяването на спортната база на Военноморското училище, която също е собственост на държавата. Ремонтните дейности по нея ще започнат още през есента и вероятно ще приключат през пролетта. Предвижда се след обновлението базата да бъде използвана от всички желаещи граждани в определено време на деня.