Гледаме 'Битката за Варна' срещу 4 лева
Гледаме 'Битката за Варна' срещу 4 лева / netinfo
"Черно море" приема "Спартак" в поредно издание на варненското футболно дерби. Деветият в класирането ще се изправи срещу 14-ия в сблъсък от 13-ия кръг на “А” група. Главен съдия на мача ще е Стефан Спасов от Перник.

‘Битката за Варна’ започва от 14 ч. на стадион “Тича”. Цената на билета за дербито е 4 лева, с лев повече от досегашните срещи на “моряците”.

Над 100 униформени ще се грижат за реда по време на мача. Вчера полицията проведе среща с представители на агитките на двата футболни тима с оглед безопасност по време на днешното дерби между двата тима. Органите на реда няма да допуснат на стадиона да бъдат внесени факли, предупредиха от полицията.

Пред сериозни кадрови проблеми е изправен наставникът на Черно море Никола Спасов. Под въпрос до последно е Михаил Лазаров. Бранителят е с разтежение на бедрен мускул. Това със сигурност ще доведе до сериозни рокади в защитния вал на “морето”. Ако Лазаров не успее да се възстанови е много вероятно като десен бек на неговото място да играе Рикардо или евентуално Станислав Стоянов. В отсъствието на Танко Дяков като централен защитник до Александър Александров ще играе Николай Домакинов. Вероятно на мястото на наказания капитан Алекс Никола Спасов ще заложи на Даниел Георгиев.

В отбраната на Спартак ще започнат Диян Дончев и Стоян Георгиев, а в атака на Сакалиев ще партнира Михаил Аврионов или Енцо Малинди. В лагера на “соколите” с контузия е вратарят Цветомир Цанков.

Български букмейкър оцени като доста по-големи шансовете на “моряците” за победа в дерби № 60 в „А“ група между „Черно море“ и „Спартак“. За успех на домакините коефициентът е 1.40. Равенството се котира на 3.20, а победа на “соколите” – 6.00.