До дни бутат втория етаж от временната вила на Марешки
До дни бутат втория етаж от временната вила на Марешки / DarikNews.bg, архив

До края на тази седмица концесионерът на плаж „Кабакум – Север 2” трябва доброволно да демонтира второто ниво на двуетажния преместваем обект, разположен на плажа, съобщават от пресцентъра на община Варна. При неизпълнение на кметската заповед за премахване на второто ниво ще последва принудителен демонтаж на следващия ден за сметка на концесионера.

Установено е, че върху терен, който е изключителна държавна собственост, на част от крайбрежната плажна ивица е разположен обект с площ 56 кв. м. и с височина около 5.80 м. Във вътрешността на обекта са обособени две нива, свързани със стълби. Обектът е собственост на фирмата концесионер. Разположен е на посоченото място на основата на издадено разрешение за поставяне, клаузите в което не са спазени. Заради това второто ниво на обекта трябва да се демонтира, посочват от общината.

Цитираната заповед на кмета на община Варна е обжалвана пред компетентния Административен съд. Той обаче е отхвърлил искането на фирмата за спиране на предварителното изпълнение на кметската заповед.

Въпросната временна постройка е собственост на варненския бизнесмен Веселин Марешки. Още през лятото регионалният министър Лиляна Павлова обяви при своя визита, че обектът ще бъде проверен. Сградата има разрешение от Община Варна и отговаря на изискванията за преместваем обект. Постройката не стои на бетонна конструкция, а на метална, но разрешението за монтирането й е за 56 кв. м., а реално тя е 112. Това означава, че целият втори етаж на обекта е незаконно поставен, коментира тогава Павлова.