/ Gong.bg
Мърджан Мъркович не е готов за цял мач
„Знаех, че тренировъчната ни седмица ще е друга без състезателите, които играят за "Икономическия университет" във финала за Купата на БФБ, тъй като нямаме други състезатели на този етап. Имахме здравословен проблем с Мърджан Мъркович, така че ни беше много тежка седмицата. Шансовете Мърджан Мъркович да е 100 процента пълноценен са много малки. Той е много необходим за този мач, тъй като „Ямбол” разполага с централен нападател с габарити като на Мъркович. Дори и да постигнем успех около неговото здравословно състояние, смятам че няма да мога да го използвам достатъчно в срещата, така че това малко променя нашите планове. Дано състезателите, които играят днес с "Икономическия университет" финала за Купата на БФБ, да са здрави и да се приберат в добро състояние. Реално един ден преди мача – утре, отборът ще бъде заедно на само една тренировка". Това коментира преди срещата от 26-тия кръг на НБЛ между отборите на "Черно море Тича" и "Ямбол" наставникът на варненския тим Дарин Великов.

"Все пак се надявам това да не ни попречи да бъдем такива, каквито трябва да бъдем в този мач, тъй като той се оказва решаващ за класирането ни. Ние повече от седмо място не можем да се изкачим, независимо от мачовете ни до края, но на мен ми се иска срещу отбора на „Ямбол” да изглеждаме малко по-различно, малко по-добре, да имаме някакво развитие в играта си след всеки един мач", коментира треньорът. 
"Според мен отборът на „Ямбол” направи доста добри мачове в последния месец, победи доста от фаворитите в първенството и ще дойде със необходимото самочувствие. Смятам, че ние сме отборът, който ще покаже амбицията и характера, че независимо че вече сме в плейофите, няма да се откажем. Надявам се в петък да сме в пълен състав и да сме готови за този тежък мач”, каза още Великов.

Срещата между "Черно море Тича" и "Ямбол" е в петък /14 април/ от 18:30 часа в зала "Христо Борисов".