Черноморски кметове разчитат на Стоичков за каталунски инвестиции
Черноморски кметове разчитат на Стоичков за каталунски инвестиции / netinfo
Делегация на Асоциацията на българските черноморски общини е на посещение в каталунската столица Барселона. Целта на посещението е испанският бизнес да се запознае с възможностите за инвестиции по българското Черноморие. Групата от кметове и зам.-кметове е водена от председателя на асоциацията и кмет на Аксаково инж. Атанас Стоилов.

Преди няколко месеца община Аксаково се побратими официално с каталунския град Игуалада. От добрия пример могат да се възползват и други черноморски общини. Интересът от страна на каталунците е голям, заяви в ефира на Дарик Варна тази сутрин кметът на Аксаково Атанас Стоилов. Сътрудничеството процъфтява с помощта на Българо-каталунското дружество за приятелство „Свети Георги”, чийто председател е Христо Стоичков. Между дружеството и АБЧО вече активно действа споразумение за сътрудничество.

Цяла Барселона предвкусва победа на Барса над Реал Мадрид, разказа Стоилов в пряко включване от каталунската столица. Дербито е утре, а очакванията на каталунците са за поне 3 гола във вратата на Реал.