Черно море вкарва повече навън
Черно море вкарва повече навън / chernomorepfc.bg

„Черно море” вкарва повече и получава по-малко голове навън в сравнение с мачовете си на „Тича”. Това сочи статистиката на изиграните до момента 20 кръга в А група. „Моряците” са вкарали 12  гола като гост, а като домакин 9 . Инкасираните попадения далеч от Варна са 12, а на „Тича” те са 13. Възпитаниците на Никола Спасов имат повече загуби у дома, отколкото като гости. Навън загубите са 4, а вътре цели 5. При гостуванията си варненци имат 3 победи, 3 равни и 4 загуби, а в домакинските си мачове са спечелели 4 победи , 5 са загубили и имат един равен. Спечелените точки навън са 12, а вътре 13.

Друг любопитен момент е, че „Черно море” никога не успявал да спечели мач, в който първи е допуснал гол. По вкарани голове в А група тимът дели 4-ото място с ъс „Славия”. И двата отбора са опъвали противниковите мрежи по 21 пъти. . Класацията се оглавява от „Литекс”- 29, следван от „Лудогорец” – 28  и „Левски” и „Берое” с по 22. В класацията по допуснати голове  (25) „Черно море” се нарежда на 7-о място, като Пирин е пред него с 20. Д най-малко допуснати голове е Левски-10, следван от Лудогорец – 13, Славия – 15, Берое-18,  и Литекс- 19 (като към тях е прибавена служебната загуба от Левски)

 

Листата на голмайсторите при варненци продължава да бъде оглавявана еднолично от Мат Курьор със 7  попадения. Той е и единственият играч на „Морето”, който няма пропуснат мач в шампионата, а и винага във всеки един от 20-те двубоя е започвал като титуляр. С 3 гола е Мехди Бурабия, а по 2 имат Райков и Вареа.