Черно море стартира с подготовката, взема Адисон, Ортега идва на проби
Черно море стартира с подготовката, взема Адисон, Ортега идва на проби / снимки: Добри Атанасов

Черно море стартира в ранния следобед  днес с подготовката за пролетния дял от шампионата. Единственият нов с подписан договор е вратарят Пламен Колев. Тази вечер във Варна се очаква да пристигне 20-годишен офанзивен полузащитник от Бразилия на име Адисон. „Гледал съм много дискове с негови изяви, дори цели мачове. Надявам се да успее бързо да се аклиматизира. Може да играе като десен външен полузащитник и като вътрешен”, коментира на първата пресконференция на Черно море за годината старши треньорът Стефан Генов. Адисон пристига тази вечер заедно със Самуел Камазола. Утре във Варна ще пристигне другият външен полузащитник от Венецуела Марлон Фернандес.  

Бившият нападател на Спартак, Славия и Левски Дениран Ортега ще се готви следващите дни с Черно море. Той ще е на проби. Към мъжкия тим се присъединиха юношите Георги Радев и Слави Сталев. На проби на „Тича” е и братът на Илко Пиргов – Димитър, който е защитник.  Много скоро с представителния тим на Черно море ще се готвят още двама юноши на клуба – Кристиян Димитров и Атанас Илиев. На „Тича” са готови с вариант за нападател от чужбина, след като продажбата на Паломино и Божилов в Заря Луганск стане факт. Сделката с украинския клуб се очаква да бъде финализирана в четвъртък.

Черно море стартира с подготовката взема Адисон Ортега идва на проби
netinfo

отляво на дясно: Георги Радев, Пламен Колев, Димитър Пиргов и Слави Сталев

Подготовката на Черно море ще протече на 2 етапа. От 10-и до 31-и януари отборът ще се готви във Варна. В този период ще изиграе контролни срещи с Нефтохимик, Черноморец Бс и Добруджа. Проверките са съответно на 25-и, 29-и и 31-и януари. Мачовете с Черноморец и Добруджа ще са съответно в Бургас и Добрич.

Вторият етап от подготовката ще е в Анталия от 2-и до 13-и февруари. Там са предвидени контролни срещи за следните дати: 4,7,9 и 12-и февруари. Съперници ще са украински, руски и румънски тимове. На 18-и февруари е последната контрола на Черно море в Обзор срещу Несебър.

Първият сбор на футболистите на Черно море за Новата година бе уважен от доста привърженици на клуба. От тяхно име шефът на фенклуба на Черно море Иван Михайлов връчи икона с лика на Свети Георги Победоносец на капитана на Черно море Георги Илиев. Той бе избран чрез анкета за най-добър футболист на Черно море за изминалата година.

Черно море стартира с подготовката взема Адисон Ортега идва на проби
netinfo