Чанович: Не ме притеснява, че не съм титуляр
Чанович: Не ме притеснява, че не съм титуляр / Добри Атанасов
Чанович: Не ме притеснява, че не съм титуляр
85291
Чанович: Не ме притеснява, че не съм титуляр
  • Чанович: Не ме притеснява, че не съм титуляр

Вратарят Александър Чанович сподели, че не се притеснява от факта, че е резерва на Георги Китанов. Той разкри, че е бил наясно със своя статут преди да подпише договора си и и похвали качествата на Китанов.

Кой е последният официален мач, в който ти беше титуляр?

-      За последно играх като титуляр в двата мача за купата срещу отбори от „Б” и „В” група. Иначе, ако не броим тях, последният  сериозен мач, в който пазих на вратата бе срещу „Динамо” Минск в Лига Европа.

Липсват ли ти много официалните мачове?

-      Естествено, че ми липсват и много ми се иска да играя.  Но от друга страна, не мога да кажа, че се чувствам зле. Още в края на миналия сезон, когато говорихме с ръководството и треньора за новия договор, те ми казаха какво мога да очаквам. Китанов е голям талант и уникален вратар, а и е нормално да има предимство , тъй като е млад. За него е добре да играе редовно и дано да направи хубава кариера и трансфер, което ще е добре и за него и за клуба.

Кога най-после ще вземете победа в първенството?

-       Време е да тръгнем с победите в неделя срещу „Локо” Пд. Последната ни победа бе точно срещу тях в Пловдив. Време е вече да бием. Време е да взимаме точки и да вървим напред. Не подценявам отбора на „Локо” Пд, който е доста добър, с добри футболисти. Там играе и бившият ни капитан Кирил Котев. „Локото” бе един от любимите ми български отбори, преди да дойда в България....

....интересно защо?

-Преди години като футболист на „Войводина” Нови сад се изправих срещу тях в контрола в Турция. Станаха ми симпатични заради цветовете на клуба им. Хората, които ме познават, знаят, че съм много голям фен на „Ювентус“.  Не подценявам „Локомотив”, но ние имаме по-добри футболисти от тях, и сме по-силен отбор.Трябва вече да спечелим и смятам, че това ще се случи в неделя.

Защо тръгнахте лошо през пролетта в шампионата?

-Нямам обяснение коя точно е причината. Не искам да се оправдаваме, но ни липса и късмет. Ще дам няколко примера. В първия мач срещу „Славия“ бяхме много по-добри, изпуснахме много положения и трябваше да спечелим. Ако бяхме победили, нямаше да има спирачки. Срещу „Левски” бяхме равностойни до първия гол, където имахме липса на късмет. Допуснахме тъп гол. Срещу „Монтана” изпуснахме дузпа. Все нещо не се получава. Не е само до липса на късмет. Сигурно има и други неща, но не е моя работа да ги коментирам. Трябва ни един малък импулс, за да тръгнем напред.

Ако победите „Локомотив” можете ли да се доберете да квота за евротурнирите.

-Да. Ако бием „Локо”, а аз очаквам това да стане, след това играем с „Пирин” срещу когото пак сме някакъв фаворит. Имаме шансове за евротурнирите. Гледаме мач за мач. Ако бием нещата ще станат много по-добри.

Успя ли да заспиш след загубата на любимия ти „Ювентус“ от „Байерн“?

-Много тежко го преживях.Това, което се случи беше нещо ненормално. За момент дори си помислих, че мразя футбола. За момент се сетих за головете на Бака и Матиас в мрежата на „Левски” и с усмивка си казах: „Това е футболът. Случва се”.