/ Дарик Варна
Престъплението е било извършено в хотела на Христов, кръстен на пребитото момиче
45-годишният Христо Христов, обвинен за нанасяне на побой на родната си дъщеря, остава за постоянно в ареста. Варненският районен съд уважи искането на Районната прокуратура и определи най-тежката мярка за неотклонение на Христов. 

По време на заседанието стана ясно, че побоят над 14-годишната Девора е бил нанесен на 1 март в дома на бащата. Христов живеел в собствения си хотел „Девора“ в курортен комплекс „Чайка” край Варна. 

Изчезнали пари са причината баща да пребие дъщеря си във Варна

2000 евро, задигнати от бащата, станали причина той да пребие детето си. 1200 лева от изчезналите пари били открити в учебник на момичето.

Част от останалите Девора изпратила на майка си и приятели, към които имала задължения.

Това отключило агресията на бащата, заявиха пред съда адвокатите на обвиняемия. 

Баща преби 14-годишната си дъщеря във Варна, провесил я през терасата

Вследствие на побоя момичето е получило множество травматични увреждания по главата и крайниците и фрактура на носа, уточниха от прокуратурата.

Дарик Варна


След пристигане на полицията на местопрестъплението, обвиняемият избягал през прозорец и бил задържан по-късно, разкриха от прокуратурата.

Христов, който е бивш морски офицер, дойде в съда с превързан крак и на патерици. Според адвокатите му той направил опит да се самоубие, скачайки отвисоко. Освен това от деня на побоя до днес той е бил в кардиологична клиника. 

Пострадалата дъщеря е вече изписана от болницата, заяви адвокатът на баща й Васил Василев. По думите му Девора ще подаде жалба срещу майка си за упражнено домашно насилие, като е била бита с точилка. 

 „Не оправдавам грешката му и не казвам, че е невинен”, сподели пред журналисти другата дъщеря на Христов - 17-годишната Ванеса, която присъства на заседанието в районния съд. На въпрос дали и върху нея е било оказвано домашно насилие от страна на бащата, тя заяви: „И да е упражнявал, е било с причина. Примерно ако не слушам нещо, но всеки родител възпитава детето си по някакъв начин и никога не е било някакво насилие. Винаги ми е казвал в прав текст – това и това не е така. Перфектно се разбирам с него и затова ще живея при него”. 

Христо Христов е баща на три деца. Голямата му дъщеря и пострадалото 14-годишно момиче живеят при него, а синът му - при майка си. Заради упражнено домашно насилие над по-малката дъщеря и сина му съдът е издал заповед за защита от домашно насилие през 2018 година. С нея му е било забранено да доближава двете си деца и да се въздържа от домашно насилие. Въпреки това 14-годишното момиче решило да заживее при бащата си и се пренесло при него.

За последните 6 месеца Христо Христов е бил два пъти осъждан за идентични престъпления. Наложено му е било наказание пробация. След случая от 1 март срещу него има повдигнати две обвинения. Ако бъде признат за виновен, го грозят до 6 години затвор. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК