Акционерите на ЦБА АМ решиха да придобият ТВ Бурлекс
Акционерите на ЦБА АМ решиха да придобият ТВ Бурлекс / netinfo
На извънредно общо събрание на ЦБА Асет Мениджмънт АД, проведено на 30 май, акционерите овластиха Управителния съвет и изпълнителния директор да придобият Бурлекс 104 АД, съобщиха от дружеството.

Сделката ще се осъществи по чл. 114 от ЗППЦК и се състои в покупка на 100% от капитала на Бурлекс 104 АД, при цени и условия съгласно сключения предварителен договор за покупко – продажба на акции от 4 февруари тази година и анекс към него от 21 април.

Изпълнителния директор на компанията Ивайло Маринов представи пред акционерите мотивиран доклад за целесъобразността и условията на сделката по покупка на Бурлекс 104 АД, собственик на верига от магазини за хранителни стоки с марка Бурлекс. Сделката е изключително важна за ЦБА Асет Мениджмънт АД, за да се поддържа и развива конкурентноспособността му, както и с оглед на развиване на бъдещите планове за разкриване на търговските обекти в региони, където покупателната способност на населението надхвърля средната за страната, коментираха от ЦБА Асет Мениджмънт.

До този момент дъщерните дружества на управляващото дружество - ЦБА - Велико Търново ЕООД, ЦБА - Габрово ЕООД, и ЦБА- Русе ЕООД, управляват общо 18 магазина в градовете Велико Търново, София, Русе, Габрово и Търговище, както и логистичен център в Русе. След полученото разрешението от КЗК за извършване на сделката по придобиване на ТВ Бурлекс и получения мандат от ОС на акционерите за покупка на 100% от капитала на Бурлекс 104 АД следва финализиране на сделката за покупка на дружеството до края на месец юни.

Придобиването на Бурлекс 104 АД, ще добави към изградената верига на ЦБА Асет Мениджмънт АД още 8 супермаркета във Варна и по един в Добрич, Провадия и Каварна, след което дружеството ще управлява общо 29 магазина в 9 града на България, а търговските площи, с които оперира ще нараснат от 3 900 кв. м в средата на 2007 г., до 16 500 кв. м в средата на 2008 г.