Агенцията за малки и средни предприятия удря рамо на варненския бизнес
Агенцията за малки и средни предприятия удря рамо на варненския бизнес / DarikNews.bg, архив

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия ще открие регионален офис във Варна. Целта е да се подпомогне бизнеса в региона за по-добрата комуникация с местната и държавна власт. Това обяви изпълнителният директор на агенцията Мариета Захариева, след среща с кмета на Варна Иван Портних.

Следващата седмица се очаква общината да предостави помещение за офис, докато агенцията ще осигури регионален представител, за чийто пост в момента се провежда конкурс.  Офисът ще обслужва местните малки и средни компании.

„Регионалният представител ще бъде връзката между бизнеса и държавата, общината и Българската банка за развитие. Стартираме проекта с подкрепата на министъра на икономиката Божидар Лукарски и евродепутата Ева Паунова. Към момента разкриваме 7 изнесени работни места с цел агенцията да бъде активна и да има добра комуникация с бизнеса. Тази мрежа от хора ще работи фирма по фирма и място по място. Активната връзка ще се осъществява от една страна от Министерство на икономиката, а от друга от всички останали органи, които са заинтересовани по един или друг начин от създаването на по-добра бизнес среда в България”, каза Мариета Захариева.

Регионалният офис във Варна ще запознава компаниите с възможностите за участие в търговски мисии в чужбина, изложения и панаири. Очаква се това да доведе до повишаване на износа им на стоки и услуги на външните пазари.