АБВ обяви целта: Повече от двама депутати от Варна
АБВ обяви целта: Повече от двама депутати от Варна / снимка: abv-alternativa.bg

Във Варна партия "Алтернатива за българско възраждане" има за цел спечелване на повече от две депутатски места. Това обяви областният координатор на АБВ Боян Димитров. Той посочи, че в национален мащаб партията ще се надява на 24-25 депутати в новия парламент.

„За Варна смятаме, че имаме потенциал, като наблюдаваме състоянието и на останалите листи, една част от които вече бяха представени. Смятаме, че имаме една наистина силна и конкурентна листа, която има потенциал да се бори за повече от две места", заяви Димитров. Самият той е сред кандидатите на АБВ за депутати, като заема 10-тото място в листата.

Както вчера Дарик съобщи, шефът на клиниката по неврохирургия и неврология към варненската болница „Св. Анна" доц. Георги Кючуков ще е първи подгласник на Ивайло Калфин в листата с кандидат-депутати на на формацията на експрезидента Георги Първанов.

Трети във варненската листа на АБВ е Иво Сеферов - бивш кмет на Провадия и депутат от БСП в последното народно събрание. Четвъртата позиция е за преподавателя във Варненския свободен университет доц. Миглена Темелкова, която беше кандидат за евродепутат на АБВ преди няколко месеца.

Пети в листата е Добромир Джиков - бивш кмет на район "Владислав Варненчик" и настоящ общински съветник от "Граждански експертен център" (ГЕЦ). Сред кандидати за варненски депутати на АБВ са още два общински съветници от ГЕЦ - Галина Крайчева-Иванова и Миглен Тодоров, съответно , която на 9-а и 12-а позиция

На 6-а и позиция е бившият зам.-шеф на РДВР-Варна и настоящ председател на ОбС в Аврен Марин Черкезов. Седмата позиция е за бизнесмена Владимир Върбанов, а осмата - за депутата от 38-то Нардоно събрание Венко Стоянов, понастоящем инвестиционен консултант.

Сред кандидатите за депутати на АБВ" са още архитект Делян Жечев(11), адвокатът Тихомир Горанов(14), общинският съветник от Девня Мартин Иванов(19) и Миролюб Шалев(22) от Съюза на подводничарите.

Всички в листата на АБВ са висшисти. Най-младият кандидат е на 30, а най-възрастният - на 65 години. Мъжете са 20, а жените - 6. Единайсет от кандидатите са икономисти, шестима са юристи, инженерите са четирима, трима са с висше военно образование, по архитект и медик.

Областното ръководство на АБВ има нагласа за позитивна и конструктивна кампания. Тя ще бъде открита на 5 септември от 19 часа в Летния театър. Именно от Варна ще бъде даден старт на предизборната кампания на АБВ, като за събитието в морската столица се очаква цялото ръководство на партията.

„Независимо от броя на депутатите, които ще влязат в парламента, нашата група там ще работи за едно силно варненско лоби - нещо, което е липсвало през всички години на прехода. Може би това е едно от нещата, които влияят негативно на развитието на града и региона през изминалите 25 години", отбеляза Боян Димитров. Той добави, че Варна има нужда от обединяване на усилията на всички политически сили, за решаване на варненските проблеми. „Мисля, че тази наша нагласа ще бъде предадена и на останалите кандидати, които ще станат варненски депутати", каза още областният координатор на АБВ.