Абонданца: Задачата ни е да се класираме за финалите
Абонданца: Задачата ни е да се класираме за финалите / Gong.bg, архив

Целият отбор на България /жени/ заедно със спортно-техническия щаб уважи пресконференцията във Варна преди старта на мачовете от нашата група в Европейската лига по волейбол.  От 8-и до 10-и юни българките посрещат в Двореца на културата и спорта отборите на Швейцария, Франция и Турция. Срещите на нашите момичета са винаги от 17.30. Първият ни двубой е срещу Швейцария, вторият срещу Франция, а последният срещу Турция.

Старши треньорът Марчело Абонданца отново бе категоричен, че основната задача пред тима е класиране за финалите на лигата: „Ние сме всички тук пред вас, защото очакваме много на турнира и като ниво на заангажираност, и като резултати. Със сигурност искаме да се представим по-добре от приятелските срещи с Белгия. Тези мачове ни помогнаха да разберем доста неща. Проведохме сериозна работа. Сега трябва да демонстрираме това, което можем. Не е лесно, но за нас основната задача е да се класираме за финала на европейската лига", заяви Абонданца.

Тази вечер, от 22.00 часа, ще се проведе техническата конференция. "Тогава ще разберем повече за състезателките, с които идват отборите. Ние имахме някои малки проблеми с навехнати глезени, но сега всичко е наред и всички участват в подготовката”, коментира още треньорът на националките.

Междувременно стана ясно, че Турция няма да участва с първия си тим в Европейската лига.