13 бона за нов тристаен апартамент с невероятна гледка от Максуда
13 бона за нов тристаен апартамент с невероятна гледка от Максуда / снимка: Petel.bg

13 000 лв. за тристайно жилище ново строителство във Варна. Това е една от най-ниските цени за апартамент в морския град, пише Petel.bg. Жилището се намира на улица в ромската махала в „Аспарухово“. Локацията донякъде обяснява ниската цена и факта, че апартаментите в блокчето не са продадени и досега. В обекта за продан са обявени общо 5 жилища. Масова практика е цените да се обявяват в евро, в този случай дори са в лева. Най-скъпите тристайни жилища на улицата са за около 19 000 лв. Кооперацията има неоспоримо предимство – разполага със страхотна панорама към града и Варненското езеро. Апартаментите се продават от частен съдия-изпълнител в полза на банка.

Най-евтините панелни жилища в другите крайни квартали на Варна започват при цена от 13 000 евро. Срещу тези пари се предлагат панелни гарсониери с големина 27 кв.м.  „Има и по-евтини. Това зависи от състоянието им. Клиентите все по-често питат и какви са съседите, поддържат ли се общите части“, обясняват варненски брокери. Традиционно по-евтино се предлагат панелните апартаменти на първи и последен етаж.

„Част от продавачите са хора около пенсионната възраст, които имат имот на село. С парите от сделката често стягат старата къща и оставят да живеят там“, сочат последните тенденции. Срещу 20 000 евро може да се купи прилична гарсониера 40 кв.м във „Владиславово“.