/ iStock/Getty Images
Заради очаквано застудяване общинската пътна мрежа в Търговищко се обработва против заледяване. В областта няма затворени пътни участъци, мрежата е обработена и опесъчена, видимостта е добра, каза за БТА дежурният в Областното пътно управление. 

От общинския пресцентър допълват, че всички пътища от общинската пътна мрежа в Търговищко са почистени и обработени против заледяване през нощта на 6 срещу 7 март. Дейностите се извършват от фирми, с които Общината има сключени договори, както и от Общинското предприятие БКС.

БКС извършва повторно опесъчаване на част от отсечките заради опасност от заледяване. Обработва се участъкът между селата Братово, Божурка и Пайдушко.

В рамките на два часа тази сутрин два пъти е обработен пътят Търговище-Момино. 

С оглед на очакваните ниски температури в дните до четвъртък съществува опасност от заледяване. Водачите на автомобили да шофират с повишено внимание и съобразена с пътните условия скорост, призовават от ръководството на Община Търговище.

В Общината няма постъпили сигнали, свързани със зимната обстановка. При необходимост гражданите могат да сигнализират на тел.: 0601 6 35 85.
БТА