Заведоха дело за клевета срещу журналиста Венелина Попова
Заведоха дело за клевета срещу журналиста Венелина Попова / netinfo

Бизнесменът Венцислав Драганов заведе дело за тежка клевета срещу кореспондента на БНР Венелина Попова.

Причината, според тъжбата на Драганов, е заявлението на Венелина в ефира на БНР , че „лицето, свързано с фамилията Масларови, което имаше общи фирми с тях - Венцислав Драганов, бивш служител на Държавна сигурност, е бил задържан преди два дни при акция на НСБОП за това, че е заплашвал директора на Регионалната инспекция по труда Камен Маринов да мълчи при разследването на скандалната сграда на МТСП в Стара Загора”.

В тъжбата до Районен съд - Стара Загора е посочено, че Драганов отрича да е бил задържан.

„Имам неоспорими доказателства за казаното от мен”, беше отговорът на
Венелина Попова.Тя е обвинена в клевета и по повод, огласената от нея заплаха, отправена от Венцислав Драганов към Камен Маринов да мълчи при разследването на скандалната сграда, в която се помещава Центърът за комплексни социални услуги в Стара Загора.

Според Драганов той никога не е имал общи фирми с фамилия Масларови.
Венелина Попова припомни, че на 5 ноември главният прокурор на България Борис Велчев внесе в Народното събрание предложение за снемане на депутатския имунитет на народния представител Емилия Масларова, за да бъде разследвана за престъпление по служба, изразяващо се в това, че като длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение е нарушила своите служебни задължения с цел облага за себе си и за Венцислав Драганов.
Разследването по наказателното производство продължава.

„Намираме се в държава на абсурда. Само в България обвиняем може да съди журналист, затова, че е разкрил неудобни за него факти”, коментира адвокатът на Венелина Попова - Александър Желязков. Според него тъжбата на Драганов е изчерпана от съдържание.

Журналистът Венелина Попова е получила предложение за защита от Българския хелзински комитет.

Делото срещу нея е насрочено за 30 ноември.