Пръскане срещу кърлежи и бълхи
Пръскане срещу кърлежи и бълхи / ДДД- Кюстендил
Тревните площи в Стара Загора ще бъдат третирани срещу кърлежи. Ще се извърши дезакаризация на социалните и детски заведения, паркове, детски площадки и обществени сгради на територията в града и селата.

Обработката ще се извърши с биоцида Сайръс 10 ЕВ.

Фирмата изпълнител запазва правото си на промени в графика при наличие на неподходящи климатични условия.

Обработката на тревните площи в детските и социалните заведения в града е предвидена на 12 септември и ще се извършва едновременно от три  екипа.

На 14 септември (понеделник) в 20:00 часа ще започне дезакаризацията на площите, намиращи се в административно бюро „Запад“. Два часа по-късно  ще бъдат третирани и тревните площи на територията на административно бюро „Център“.

На 15 септември от 20:00 часа ще се обработва районът на административно бюро „Железник“, а от 22:00 часа ще бъде извършено пръскане при административно бюро „Изток“.

На 16 септември от 18:00 часа ще се извършва дезакаризация на Гробищния парк. Час по-късно ще се извърши пръскане на тревните площи на територията на административно бюро „Зора“.  В 20:00 часа ще стартират дейностите при административно бюро „Кольо Ганчев“, а в 21:00 часа ще се обработят и пространствата на административно бюро „Лозенец“.

От 18 до 23 септември ще стартира дезакаризацията в селата на територията на община Стара Загора.