Заплахата Дан Браун разкрива тайните на масонството
Заплахата Дан Браун разкрива тайните на масонството / Dariknews

"Книгата "Заплахата Дан Браун" предизвика изключително голям интерес сред младите хора. Тя представлява обективен разрез за ролята на масонството в световната и Българската история", коментира в Стара Загора авторът Димитър Недков.Според тайните на посветените Папа Йоан Павел Втори е бил у нас заради знака на Богородица от Фатима, а нашите богомили са бащи на Тамплиерите, защото са им дали философията и  учението.

В документите на масонството има доказателства, че основателят на тамплиерския орден е богомил и истината за изгубения символ е в България, казва Недков.

„Както самият Дан  Браун казва в своята книга истинската тайна на масонството ще бъде разкрита в 2012-та година, а аз казвам, че тайната за 2012-та година се намира в България.",  разкрива още авторът.

Димитър Недков изследва българското масонство от 1986 година. Той самият е член на братството, а също и член на Международната академия на илюминатите в Рим. В България братството има 135-годишна история. "Преди 1944 година родните масони са били на челните места по авторитет в Европа. Цялата академична общност в страната през този период е била съставена от членове на масонското братство.

"Заплахата Дан Браун" е първата от заплануваните 5 книги в поредицата. Авторът разкри, че втората ще излезе на пазара през месец май.