“Загорка” прави музей
“Загорка” прави музей / netinfo
„Загорка” АД стартира кампанията „Да създадем музея на Загорка”. Тя е част от инициатива за отварянето на пивоварната за посетители през пролетта. Всички желаещи ще могат да посетят “Загорка” и да се запознаят отблизо с технологията и тайните на производството на бира, както и да научат повече за историята на компанията.

До 10 март всеки, който притежава стара бутилка, етикети, чаша, халба, плакат стара снимка и други предмети, свързани с историята на пивоварната, може да допреинесе за създаването на музея. Участниците, които предоставят най-уникалните и и с най-голяма историческа стойност експонати, ще се борят за голямата награда – посещение на Музея на бирата в Амстердам, Холандия.

“Да създадем музея на “Загорка” е изключително важно за нас и целия град! Искаме да направим хората съпричастни към историята на един от символивите на Стара Загора”, сподели изпълнителният директор на “Загорка” Ян Дерк ван Карнебеек.

Партньори в съзадаването на музея на “Загорка” са Регионалният исторически музей, Градската художествена галерия и Регионалната бибилиотека “Захарий Княжески”. Директорите на трите институции ще оценяват дарените предмети по предварително определени критерии.

За да бъде записан всеки един експонат в музея на “Загорка” директорът на Регионалния исторически музей Светла Димитрова подари на изпълнителният директор на “Загорка” Ян Дерк ван Карнебеек инвентарна книга.