Възрастни хора пострадаха в пътни инциденти
Възрастни хора пострадаха в пътни инциденти / netinfo

55-годишна велосипедистка  пострада след инцидент  на  бул. "23-ти  пехотен  шипченски  полк" в Казанлък.

След като паркирал  лекия си  автомобил "Форд Мондео", водачът  отворил предната лява врата на  автомобила, за да слезе и в нея се блъснала 55-годишна казанлъчанка, управляваща велосипед.

В резултат на удара велосипедистката е получила  фрактура на левия крак, настанена е за лечение в болница  без опасност за живота. 

При извършената проверка не е установено наличие на алкохол в кръвта на водача. По случая работи РПУ - Казанлък.

Възрастна жена пострада и в Чирпан. При движение на заден ход лек автомобил "Мазда", управляван от 27-годишен чирпанлия блъснал намиращата се на пешеходната пътека 83-годишна жена от с. Златна ливада, общ. Чирпан.

В резултат на удара пешеходката е получила хематом на главата и натъртване в областта на гърдите. Оказана й е амбулаторна медицинска помощ.

От пресцентъра на МВР съобщават и за пътен инцидент в Стара Загора. По бул. "Св. Патриарх Евтимий" в посока север се е движел лек автомобил "ВАЗ 2105", управляван от 76-годишен старозагорец.

При движение с несъобразена скорост по мокра пътна настилка, водачът изгубил управление над автомобила, който  се ударил в метален  подпорен стълб. В резултат на удара водачът е получил контузни рани по лицето и ръцете.

Настанен е за лечение в МБАЛ - Стара Загора, без опасност за живота.

По случая работи РПУ - Стара Загора.