В Казанлък погребаха самоубилия се кадрови войник и неговата съпруга
В Казанлък погребаха самоубилия се кадрови войник и неговата съпруга / netinfo
В късния следобед вчера на казанлъшкото гробище в семеен гроб бяха погребани Станислава и Янко Иванови от Казанлък.

Телата на загиналите бяха транспортирани от “Съдебна медицина” в Стара Загора направо на гробището в Казанлък, като Станислава бе погребана в затворен ковчег.

Труповете на двамата съпрузи бяха открити от брата на Станислава - Мирослав вчера, около 10 часа в семейното им жилище, в блок 27 на квартал “Изток” в Казанлък.

Лицето на 35-годишната Станислава Димитрова е било напълно обезобразено, след изстрели със самоделно оръжие. Младата жена е открита мъртва в спалнята на апартамента, докато 35-годишният й съпруг Янко Иванов е лежал мъртъв в кухнята.

Според информация на очевидци и разследващи трагедията, мъжът се е самоубил по изключително жесток начин, прерязвайки вените си и пробождайки се в областта на шията и сърцето с нож. Преди това е застрелял в леглото спящата си съпруга.

По време на трагедията 10-годишното момче на семейство Иванови не е било в апартамента.

Според съседи на входната врата на жилището си Янко оставил бележка, според която умолявал детето да не бъде допускано до жилището. Според информация на Дарик Янко е оставил и предсмъртно писмо до близките си, в което обяснява причината за трагедията.

Янко Иванов е кадрови военослужащ в 61-ва Карловска бригада. В редовете на българската армия е от 2001 година. Има две мисии в Босна.

Съпругата му Станислава заедно със майка си стопанисват малък магазин за хранителни стоки в централната част на Казанлък. Именно останалият затворен магазин в събота сутрин станал причина близки на семейството да ги потърсят в апартамента им.

Според близки до семейството двамата имали проблеми. Преди време дори заради скандал се наложило да бъде повикана и полиция.

Стари съседи на двамата си спомниха, че преди да сключат граждански брак, Янко посегнал на съпругата си Станислава с нож.

В деня на погребението семейният апартамент остана запечатан от следствените органи.

За разигралата се трагедия е насрочена тройна съдебно-медицинска еспертиза.

Случаят е поет от Военна прокуратура.