Трима задържани за грабеж, един за бракониерство
Трима задържани за грабеж, един за бракониерство / netinfo

21-годишен мъж и две непълнолетни момчета - на 14 и 16 години са задържани непосредствено след извършване на грабеж над 51-годишна жена. Престъплението е извършено в Стара Загора малко след полунощ.
В лицата е открита и иззета отнетата вещ - дамска чанта с лични документи и 180 лева. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

От пресцентъра на полицията информират за още едно разкрито престъпление. В Полицейски участък - Мъглиж е получено съобщение, че неизвестно лице е убило едър дивеч в землището на село Шаново. Изпратеният на място полицейски екип не открил труп на убито животно, но установил пресни следи от кръв и от грайфери на автомобилни гуми. При проведените оперативно-издирвателни мероприятия, в дома на 35-годишен мъж от село Ветрен са намерени и иззети 83,195 кг прясно месо от диви животни с неустановен произход и 56 незаконно притежавани ловни патрона - 12 и 16 калибър. В дома на 56-годишна жена в същото село, обитаван от 34-годишен мъж от Казанлък и в паркирания в двора на къщата джип "Мерцедес" са намерени и иззети 5 малокалибрени патрона - 5,6 кал., 3 ловни патрона 12 калибър, трофеи от диво прасе, елен и сръндаци. Мъжът е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.