Трибагреници ще се веят на четирите входа на Стара Загора
Трибагреници ще се веят на четирите входа на Стара Загора / Thinkstock/Getty Images

Национални флагове ще се веят на 20-метрови пилони в четирите входа на Стара Загора. Инициативата е по повод 3-ти март, а знамената ще бъдат поставени през следващата седмица.

Друг нов момент в програмата за тържественото отбелязване на празника тази година е спускането на български трикольори на фасадите на общинската и областната администрация.

„Тази година към честването на Трети март в Стара Загора има подчертан интерес от държавници и министри. Очакваме за празника и повечето старозагорци да останат в града", посочи зам.-кметът Иванка Сотирова. „Някои от селата в общината, като Преславен и Хрищени, вече също са подели инициативата и шият големи знамена", добави тя.

Общоградският празник ще започне в 9.00 часа с Божествена Света литургия в храма „Св. Николай чудотворец". В 10.15 часа членовете на общинското и административно ръководство на общината ще поднесат венци и цветя на паметниците, посветени на Освобождението на Стара Загора. Тържественият ритуал за издигане на националния флаг на Република България е от 10,30 ч. на площада пред общината, а шествието по централния булевард се очаква да тръгне около 11.00 часа.