Топкитарист гостува в Стара Загора с джаз-рок проект
Топкитарист гостува в Стара Загора с джаз-рок проект / netinfo

На 11-ти януари(вторник) от 21:00 часа в известен старозагорски клуб рок-жиците и джаз импровизациите си подават ръка. Това се случва в проекта на един от най-големите съвременни български китаристи Николай Карагеоргиев и неговия квартет. Това не е първа среща на Карагеоргиев с тукашната публика. Точно преди година Николай взриви с изпълненията си на акустична китара, препълнената зала на Регионалната библиотека „Захарий Княжески" в Стара Загора. Тогава заедно с него на сцената бяха Веселин Койчев и Венци Благоев.

В предстоящото събитие обаче, разликите с миналогодишния концерт са няколко: сегашната формация е квартет и в по-различен състав, китарата ще бъде електрическа, а атмосферта - клубна и джазова. И разбира се, ще има повечко жица.

Ники Карагеоргиев живее и работи в Швецария близо 8 години. Там завършва китара в елитното Swiss Jazz School и после започва работа, като професионален музикант. Въпреки, че е с диплома на „джаз китарист", пловдивчанинът е в свои води, когато свири блус, и рок. Имал е щастието да бъде на една сцена, или да записва със световни имена, като барабаниста Били Кобъм, композитора Маркус Щокхаузен, най-известната в момента швейцарска поп-певица Стефани Хайнцман и др.
Карагеоргиев е редовен участник и в повечето големи джаз фестивали в Швейцария, като някои от изявите му са с топ бенда на страната „Swiss Jazz Orchestra".
Преди три месеца Ники бе специален гост на феста „Пловдивски джаз вечери", където заедно с Веселин Койчев представиха своя проект аранжиран и изсвирен на базата на българския фолклор.
Музиката на Николай вече има немалко почитатели и в електронната мрежа. Конкретния пример за това е портала you tube. Личният канал на пловдивския китарист в you tube е посетен общо над 145 000 пъти.
(вижте сами):

http://www.youtube.com/user/koliok

Останалите музиканти от квартета са пианистът Мирослав Турийски, басистът Александър Леков и барабанистът Начо Господинов.

Още инфо тук: http://www.facebook.com/event.php?eid=178651178832707