Тенис кортът зад Централна поща в Стара Загора вече е осветен
Тенис кортът зад Централна поща в Стара Загора вече е осветен / Община Стара Загора

Тенис кортът зад Централна поща в Стара Загора вече е първият, който може да се ползва и в тъмната част на денонощието. Новото осветление беше открито днес от кмета Живко Тодоров. Общо 40 прожектора са монтирани на стълбове в ъглите на всяко от трите игрища, както и на още няколко места.

Инвестицията е на стойност 25 000 лв., а базата е общинска и се стопанисва от тенис клуб „Винсент". В него членуват 150 старозагорци от различни професии - миньори и енергетици, лекари, юристи, полицаи, служители и хора от частния бизнес.

Подготвя се и подрастваща смяна в тениса от 75 деца.

Община Стара Загора активно подкрепя масовия спорт и здравословния начин на живот. След монтирането на осветление, на дневен ред е облагородяването на тенис базата зад пощата, като на кортовете до няколко месеца ще бъдат поставени седалки за зрителите, обясни кметът Живко Тодоров.

На откриването присъства и бившият кмет на Стара Загора проф.Цанко Яблански, бивш посланик на България в Израел, който също е член на клуба, създаден по време на неговата администрация като продължение на провежданите в Стара Загора международни тенис турнири с участието на посланици и дипломати.