Съветниците отхвърлиха предложение на Тихомир Томов, приеха на Тодор Николов
Съветниците отхвърлиха предложение на Тихомир Томов, приеха на Тодор Николов / DarikNews.bg, архив

Общинските съветници не приеха предложението на Тихомир Томов от Нова сила за обявяване на конкурс за възлагане на превозите по автобусните линии от общинската, областната и републиканската транспортни схеми.

Припомням ви, че миналата седмица пред Дарик Томов коментира, че е необходимо Общинският съвет да спешно да обяви процедура по Закона за концесиите. „Направих това предложение в помощ на администрацията. Предлагам да гласуваме само първата част, в която Общинският съвет дава съгласие за откриване на процедура", аргументира се в зала Тихомир Томов.

След като гласуваха против, съветниците приеха ново предложение по казуса, направено от Тодор Николов от ГЕРБ. Самият той коментира, че двете предложения по същество са идентични. „Разликата е, че се базирам на нормативната база". След близо 20-минутни дебати в зала беше решено новосформирана комисия, с представители от администрацията и Общинския съвет, в срок до месец и половина, да извърши подготвителни действия за предоставяне на концесия с предмет обществена услуга за превоз на пътници от транспортните схеми.

„Това е нечестен и некоректен ход от страна на някои общински съветници от ГЕРБ. Чувствам се обиден", обясни за Дарик Тихомир Томов.

Групата на ВМРО гласува против, защото за пореден път групата на ГЕРБ в местния Парламент спазва модел за зачертаване мненията на инакомислещите в тази зала, мотивира отрицателния си вот Кристиан Петков. „Гласуваме против не по същество, а срещу силовия начин, по който се налагат решенията".