Строителните работи на АМ „Марица вървят по график
Строителните работи на АМ „Марица вървят по график / DarikNews, Невена Божкилова

Строителните работи на АМ „Марица" се изпълняват по график до момента. Това показа проверката, която направи днес премиерът Бойко Борисов в участъка от 15-ти до 22-ри километър. Няма проблеми, коментира Борисов: „Отнема се вече повърхностния строй, това е и на15-ти, и на 22-ри километър. Всички са в срок - италианци и българи. Пратих да преброят всички камиони, багери, трактори. Няма проблеми. Но 10 метра отдолу има само глина, затова се прави по-добра подложка."

Заедно с министър-председателя бяха министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и министърът по управление на средствата на ЕС Томислав Дончев.

Строителните работи на АМ Марица" вървят по график
netinfo
На въпрос към Борисов, как приема отказа на отците от Светия синод да бъдат отворени досиетата им, премиерът отговори така: „Това означава, че имат гузна съвест. Не виждам нищо лошо. На всички в държавата се отвориха, така че и техните могат да се отворят. Някои казват, че те са независими от държавата. Да, но като са независими от държавата, не би трябвало да се подписват някъде и да стават зависими."

Строителните работи на АМ Марица" вървят по график
netinfo
Упреците към управляващите относно ниските доходи в страната премиерът обясни: „Това, което правим не се харесва на много хора, защото им гарантираме бъдеще. И се надявам рано или късно това да бъде оценено. Който работи добре, получава добра заплата в България. Работещите хора, тези, които повишават квалификацията си, които учат и се развиват, получават много, много добри заплати. Човек, например, с два езика, с висше образование, с квалификация, винаги си намира работа. А тези, които си стоят вкъщи и чакат помощи - е няма".

Броени дни преди Коледа Бойко Борисов пожела на всички да са живи и здрави и да не забравяме, заради кого празнуваме - заради Господ. „Хората в България вярват много. Когато ходя по манастири и църкви по празниците винаги храмовете са пълни", сподели премиерът.