Стартира гласуването за „Добрия самарянин 2013”
Стартира гласуването за „Добрия самарянин 2013” / Организаторите

Онлайн гласуването в категория „Отличие на общността" в конкурса „Добрият самарянин 2013", организиран от сдружение „Самаряни" стартира днес. То ще продължи до до 00:00 часа на 6 декември. Номинациите, които хората могат да подкрепят са 15.

За отличието ще се борят Йовка Стоянова, която дари кръв 112 пъти в живота си; Виктор, Мартин и Явор, които върнаха изгубен портфейл с близо 5000 евро; Група VoKID, които изнесоха концерт благотворително в подкрепа на помощното училище; Леля Мария, Чичо Стойчо, Аничка и Николай, които приеха Румен като свой син; Бери Хаверкамп и приятели-доброволци, които реновираха сградата на ДДЛРГ „Теофано Попова";
Д-р Соня Вътева, която изправи сина си на крака, след като го помете лавина; Младежки общински съвет - Стара Загора, които помогнаха на Динко Колев за спешна бъбречна трансплантация; Младите доброволци от Ротаракт - Стара Загора, които подкрепиха деца със специални потребности;Учителският колектив на ПМГ „Гео Милев" - Стара Загора, които се превърнаха в истински пример за човеколюбие, подкрепяйки г-н Светлозар Дойчев в тежката му борба с болестта; Стефка Кондова, която показа, че майчинството може да бъде истинско геройство; Галина Георгиева, която спонтанно реши да подкрепи казанлъшко семейство в нужда; Колективът на Държавен куклен театър - Стара Загора, които играха благотворително за малкия Филип в будна кома; Гинка Михайлова, която ежедневно търси различни начини да бъде в услуга на нуждаещи се и д-р Георги Иванов, който помогна на Валя да не ослепее.

Победителят ще стане ясен на 13 декември. Тогава ще бъдат връчени наградите и в останалите категории от конкурса. Той се провежда за за трета поредна година, а миналогодишни носители на наградата са: Стефан Стойчев - спасителят от автомагистрала „Тракия" и Мануела Малеева и д-р Бруно Франиер.

Желаещите да подкрепят някой от номинираните могат да го направят на страницата на сдружение „Самаряни".