Старозагорци: Светът никога няма да свърши!
Старозагорци: Светът никога няма да свърши! / DarikNews, архив
Старозагорци: "Светът никога няма да свърши!"
59940
Старозагорци: "Светът никога няма да свърши!"
  • Старозагорци: "Светът никога няма да свърши!"

В Стара Загора няма записани двойки, които искат да сключат брак точно днес на 21.12.2012 година. Дали причината е свързана със символиката на числата или с твърденията за настъпването на края на света - не може да се каже. Едно е сигурно - старозагорци не вярват на подобни приказки. Това показа анкетата на Дарик по въпроса. Чуйте мнението на хората в звуковия файл.

По-възрастните приемат идеята за края на света с насмешка, а децата съвсем спокойно заявяват, че не са мислили по подобни теми. Равносметка всеки може да си направи и без да настръпва краят на света. "През годините съм си свършил добре работат. От десет години съм пенсионер и получавам добра пенсия. Животът продължава", сподели старозагорец. "Ако продължаваме да сме лоши, омразата ще ни довърши. Ние сами ще се унищожим", философстват хората.

Спокойствието на старозагорци си личи и от отговорите им на въпроса „Страхувате ли се от датата 21.12.2012г.?". 55.77% са отговорили „Не, защо да се страхувам?". На 20.19% не им пука. Това са отбелязали като отговор. За 12.5% от заралии датата е щастлив ден, защото се пада петък. Едва 11.54% са отговорили положително „Да, страхувам се, защото идва краят на света!".