честване
честване / netinfo
С тържествен ритуал и показ на техника
С тържествен ритуал и показ на техника старозагорци отбелязаха 110 години от обявяване на независимостта на България. „Днес е важен ден, в който преди 110 години нашата родина отхвърля зависимостта от османско иго“, припомни зам.-кметът Иванка Сотирова.

честване
netinfo

 
„Това е апотеоз на един дълъг период на въоръжение на българския дух, за да се подготви за противопоставяне на подтисничеството. Затова сега трябва да осъзнаваме силата на българския дух, да осъзнаем какво значи свободата. Днес е важно България да бъде зачитана, да се отстояват интересите й“, каза още Сотирова.

честване
netinfo

 
На ритуала присъстваха народният представител Радостин Танев, областният управител Гергана Микова, зам. областният Петя Чакърова, зам.-кметът Красимира Чахова, секретарят на Община Стара Загора Делян Иванов, зам.-командирът на Втора механизирана бригада полк. Тодоров, общински съветници, много граждани. 
  

техника
netinfo


Старозагорският военен гарнизон организира показ на техника и въоръжение.

честване
netinfo

 
Армейската техника бе разположена на южната част на бул. „Цар Симеон Велики“ от кръстовището с бул. „Патриарх Евтимий“ до Средно училище „Васил Левски“.

техника
netinfo

 
Най-впечатлени от техниката бяха децата, които не пропуснаха да се снимат с въоръжението и войниците от гарнизона.

техника
netinfo