Стара Загора се включва в Забавното лятно четене
Стара Загора се включва в Забавното лятно четене / DarikNews.bg, архив

Стара Загора ще се включи в кампанията "Забавното лятно четене". Тя ще бъде открита на 19 юни от 14.30 часа Детския отдел на РБ „З.Княжески".

От 15 юни до 15 септември на малчуганите от 1 до 7 клас се предоставя възможност да попълват онлайн читателски дневник на въпросния сайт, където са публикувани и списъци със задължителните книги и допълнителна препоръчителна литература. Инициативата е с конкурсен характер - в края на ваканцията, благодарение на дневника, ще бъдат обявени най-четящият град, най-четящото училище и най-четената детска книга за Лято 2012.

Община Стара Загора и РБ „З. Княжески" призовават старозагорци да направят тази година именно Стара Загора най-четящия град за лято 2012.Регионална библиотека „Захарий Княжески" предлага на децата и техните родители да дарят на Детския отдел книжките, които вече са прочели.Книгите ще бъдат включени във фонда на библиотеката и така ще достигнат до много читатели.

Кампанията „Забавното лятно четене" е инициатива на детския портал Az-deteto.bg и Столична библиотека за насърчаване на детското четене през лятната ваканция.