СОУ „Максим Горки” в мрежата
СОУ „Максим Горки” в мрежата / DarikNews.bg

Учениците и учителите от СОУ "Максим Горки" вече разполагат с безжична интернет мрежа, благодарение на Лайънс клуб Стара Загора - Августа.

Директорът на училището Мариана Пенчева е убедена, че се въвежда възможност за он лайн преподаване и получаване на информация:
„Какво по-прекрасно от това в реално време да се работи в интернет в часовете, да се тегли оттам информация, да се обсъжда и да се дискутира".

Очакванията на учениците също са положителни и са свързани с възможността да получават повече информация. Някои считат, че желанието и концентрацията са достатъчни аргументи, за да не позволят да се наруши учебния процес, но има и такива, които признават, че социалните мрежи може да ги разсейват понякога.

СОУ Максим Горки в мрежата
netinfo

Лайънс клуб Стара Загора - Августа осигури техническата възможност за безжичния интернет в СОУ „Максим Горки". Училището е пилотно в тяхната инициатива, а поводът е 3-годишнината на структурата и те ще осигурят безжичен интернет и в други старозагорски училища. В момента са в преговори с Тракийския университет в града. След няколко дни предстои благотворителен бал, а събраните средства ще бъдат използвани за тази кауза.