Собственици на автомобили пропускат да платят ДДС
Собственици на автомобили пропускат да платят ДДС / netinfo

След обмен на информация между Агенцията по приходите и Агенция митници, проверяващите органи са се натъкнали на лица, които са опитват да избегнат плащането на данъци,съобщават от пресцентъра на НАП Стара Загора.

Шест физически лица са внесли от страни  в Европейския съюз нови скъпи автомобили без да платят дължимите данъци. Пет от тях не само, че не са подали  декларации за придобитите превозни средства, но и не са начислили данъка върху добавената стойност за извършените сделки. Друг собственик на чисто ново скъпо возило не е подал декларация за извършена доставка и е начислил данък в по-малък размер от дължимия, с което също е направил опит да избегне плащането на дължимия ДДС. Административните наказания, на които подлежат лицата включват глоба за неподаване на декларация за придобиване от 1000 до 10 000 лева и глоба за невнесен в срок ДДС от 500 до 2000 лева.

И на шестте физически лица са възложени ревизии. В момента инспекторите по приходите на НАП Стара Загора проверяват дали декларираните от лицата доходи съотвестват на притежаваното от тях имущество.