Слънце преди обед
Слънце преди обед / Dariknews.bg, архив

През нощта облачността ще се разкъса и намалее, на места до предимно ясно време. Ще бъде почти тихо. Минималните температури ще са между 6° и 11°.

В сутрешните часове в събота на места в равнините и низините ще има краткотрайна мъгла. Преди обяд ще бъде преобладава слънчево време, но след пладне от запад облачността отново ще се увеличава и на места главно в Западна България ще превали. Възможно е и да прегърми.

Вятърът ще се ориентира от юг-югоизток и ще е до умерен. Дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат между 19° и 24°.

Атмосферното налягане ще се понижава и ще бъде значително по-ниско от средното за месеца.

Над планините облачността ще е разкъсана, след пладне в масивите от Западна България ще е по-често значителна и там ще превали дъжд, възможно е и да прегърми. Ще духа умерен и силен южен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 14°, на 2000 м - около 7°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове видимостта ще бъде намалена от мъгла. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 18° и 20°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Температурата на морската вода ще е 13°- 15°.

Вижте подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред на Sinoptik.bg.

Вече може да използвате и мобилното приложение на Sinoptik.bg за смартфони.