Щерев : Първанов да подаде оставка
Щерев : Първанов да подаде оставка / netinfo
“Сегашната Конституция не задължава президента Георги Първанов да подаде оставка, но той е длъжен да го направи по морални съображения . Първанов не бива да бъде на власт след като европейските проверяващи доказаха ,че неговата предизборна кампания е спонсорирана от хора , уличени в неправомерни действия”, каза депутатът от БНД Атанас Щерев. Той определи президента като “една от най-мрачните фигури на прехода”.

Формиране на дясноцентристко правителство с ясна програма и политическа воля за промени , свикване на Велико Народно събрание и изготвяне на нова Конституция. Това са разумните решения , които предлагат от БНД за излизане от кризата.

В настоящия момент съществува добра координация между десните партии и в скоро време ще се вземе решение дали опозицията ще напусне Парламента, поясни доц. Щерев.”Целта не е сваляне на правителството без да знаем какво ще правим по-нататък. Настоявам този въпрос да бъде обсъден , за да намерим правилния път “. Според доц. Щерев не е необходимо смяна на политическия многопартиен модел, а премахване на недъзите в него: финансирането на политическите партии, порочната промяна на изборното законодателство преди всеки вот, приемане на Закона за лобизма и свикване на Велико Народно събрание, за да се смени сегашната Конституция.