С незаконен пистолет Пеньо Пейков е прострелял Христо Чолаков
С незаконен пистолет Пеньо Пейков е прострелял Христо Чолаков / Dariknews.bg,архив

С незаконен пистолет със заличени номера е прострелял доведения си син Пеньо Пейков. Пострадалият Христо Чолаков е настанен в реанимацията на старозагорската болница, с опасност за живота. Спрямо Пейков ще бъде постановена мярка „задържане под стража" за срок от 72 часа, а Окръжна прокуратура-Стара Загора води разследване за опит за умишлено убийство на 46-годишния мъж.

Стрелбата в офиса на транспортна фирма „Пеньо Пейков" е възникнала след скандал между собственика и доведения му син Христо Чолаков. Пейков е стрелял четири пъти с незаконен пистолет „Макаров" със заличени номера. Два от куршумите са попаднали в тялото на пострадалия, който и в момента е в тежко състояние.Иззети са натривки от ръцете на стрелеца, назначени са и се извършват множество експертизи - съдебно-медицинска на пострадалия, съдебно - балистична експертиза, психолого - психиатрична експертиза на Пейков.

Той ще бъде привлечен в качеството си на обвиняем по две престъпления:опит умишлено да умъртви Чолаков,като деянието е останало недовършено по независещи от дееца причини,за което законът предвижда от 10 до 20 години лишаване от свобода и притежание на незаконно оръжие със заличени номера, за което наказанието е от 2 до 8 години.

Спрямо Пеньо Пейков ще бъде постановено „задържане под стража" за срок от 72 часа.