С 25 футболисти и петима нови Берое започна подготовка
С 25 футболисти и петима нови Берое започна подготовка / beroe.bg

С 26 футболисти, сред които петима нови и трима играчи на проби започна днес подготовката си за новия сезон старозагорския Берое.

Минути преди първото занимание официално бяха представени привлечените през паузата Спас Делев и Венелин Филипов от Локомотив (Пловдив), Георги Божилов и Иван Коконов от Черно море и юношата на Левски Стивън Петков, чийто права бяха възстановени след скандал с черно тото, избухнал през миналата година.

В тренировката се включиха и дошлите на проби Георги Георгиев (вратар), Дамян Трифкович (полузащитник) и Георги Каранейчев (нападател). От заниманието отсъстваха Атанас Зехиров, Игор Джоман и Елиаш получили по-дълга почивка от треньорския щаб.

„В края на сезона казах, че най-важното за играчите е да си починат. Сега най-важното е да се подготвим добре. За нормално навлизане във форма са ни необходими пет-шест седмици. Ние обаче имаме две.

И след разговори със специалисти успяхме да подготвим програма, която да ни позволи за първия мач на 2 юли да сме в оптимална форма. Точно заради краткото време и за да не загубим нито час отказахме лагери на други места в България или в чужбина", обясни треньорът Петър Хубчев.

Той разкри, че по всяка вероятност вратарят Благой Макенджиев и халфът Георги Костадинов няма да останат в клуба, тъй като не са постигнали договорка с ръководството за удължаване на контрактите им. Под въпрос е оставането и на Крис Гади. Получилият травма в последния двубой от миналия сезон Селим Керкар ще бъде опериран във Франция. Там ще бъде и възстановяването му.

Берое обаче ще може да разчита на Георги Андонов, който се е разбрал за удължаване на контракта си. Хубчев допълни, че в тима все още търсят защитник, дефанзивен халф и офанзивен играч. „На всеки треньор му се иска за първата тренировка да разполага с всички играчи. Надявам се в следващите дни всичко да стане ясно, имаме няколко опции за тези постове", обясни наставникът. Той отрече спекулациите за възможни попълнения от ЦСКА. "Няма как да преговаряме с тях, тъй като имат действащи договори", обясни Хубчев.

Първата контролна среща на Берое е в събота срещу Локомотив (Горна Оряховица). Първият официален мач е на 2 юли в първия квалификационен кръг за Лига Европа, а съперникът ще стане ясен в понеделник.